Книга знаменитого аноніма: Чиновники Трампа розглядали масову відставку – Washington Post

08 листопада 12:39

Книга вийшла на першу сходинку "Найбільш очікуваних книг на Amazon протягом 24 годин після інформації про майбутній продаж. WaPo опублікувала одну з історій.

 

Високопоставлені чиновники адміністрації президента США Дональда Трампа розглядали можливість відставки в масовому порядку в минулому році, але відмовилися від цієї ідеї, оскільки порахували, що це ще більше дестабілізує і без того нестійкий американський уряд, пише газета The Washington Post.

Наголошується, що чиновники таким звільнення хотіли привернути увагу до поведінки президента Трампа.

У викривальній книзі про Трампа під назвою "Попередження"/A Warning, яка вже є в розпорядженні газети, письменник, якого описують тільки як "високопоставленого чиновника адміністрації Трампа", малює страшний портрет президента як жорстокого, невмілого і небезпечного для нації.

Книга являє собою дослідження характеру Трампа від його моралі до його інтелектуальної глибини, яке, як пише автор, засноване на його або її спостереженнях і досвіді.

Раніше відоме своїм критичним ставленням до Трампа видання The New York Times опублікувало анонімну статтю під назвою "Я - частина опору в уряді Трампа". Її автор запевняє, що разом з колегами намагається зробити все, щоб Трамп не накоїв якоїсь біди своєю політикою.

"Багато високопоставлених чиновників його власної адміністрації без упину працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти його політики і його найгірших задумів", - запевняє автор статті. Мета таких дій, за його словами, захистити і "вберегти демократичні інститути США" до тих пір, поки Дональд Трамп не залишить посаду президента.

Сам Трамп заявив, що сумнівається в існуванні автора публікації.

"Якщо ця боягузливя анонімна істота дійсно існує, то газета повинна негайно, заради національної безпеки, видати його/її уряду", - написав він у Twitter.

Публічно заявили про свою непричетність до листа державний секретар Майк Помпео, міністр оборони Джеймс Меттис, очільник Національної розвідки Ден Коутс, голова Міністерства фінансів Стівен Мнучин, генеральний прокурор Джеф Сешнс і ще більше 10 чиновників і дипломатів.