Newsweek: Анонімний автор книги про Трампа сумнівається в розумових здібностях президента

08 листопада 14:48

"Він брудниться, плутається і легко дратується".

 

Анонімний автор нової книги, який стверджує, що є посадовцем в адміністрації Дональда Трампа, є ще однією людиною, яка ставить під сумнів розумові здібності президента. Білий дім назвав книгу, яка ще не опублікована, "брехнею, написану боягузом", пише журнал Newsweek.

Багато людей, в тому числі професійні психологи і психіатри, а також люди, які працювали всередині адміністрації або були близькі до неї, поставили під сумнів розумову придатність Трампа для займаної ним посади.

"Я не володію достатньою кваліфікацією для діагностики гострої розумової діяльності президента", - пише автор книги, чия особистість залишається нерозкритою, навіть незважаючи на те, що викриття адміністрації повинно бути опубліковано 19 листопада.

Витримку вперше опублікувала газета The Washington Post.

"Все, що я можу вам сказати, це те, що нормальним людям, які проводять якийсь час з Дональдом Трампом, незручно через те, що вони бачать. Він спотикається, знущається, заплутується, легко дратується і відчуває проблеми з синтезом інформації, не випадково, а з регулярністю", - йдеться в книзі.

Раніше відоме своїм критичним ставленням до Трампа видання The New York Times опублікувало анонімну статтю під назвою "Я - частина опору в уряді Трампа". Її автор запевняє, що разом з колегами намагається зробити все, щоб Трамп не накоїв якоїсь біди своєю політикою.

"Багато високопоставлених чиновників його власної адміністрації без упину працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти його політики і його найгірших задумів", - запевняє автор статті. Мета таких дій, за його словами, захистити і "вберегти демократичні інститути США" до тих пір, поки Дональд Трамп не залишить посаду президента.

Сам Трамп заявив, що сумнівається в існуванні автора публікації.

"Якщо ця боягузливя анонімна істота дійсно існує, то газета повинна негайно, заради національної безпеки, видати його/її уряду", - написав він у Twitter.

Публічно заявили про свою непричетність до листа державний секретар Майк Помпео, міністр оборони Джеймс Меттис, очільник Національної розвідки Ден Коутс, голова Міністерства фінансів Стівен Мнучин, генеральний прокурор Джеф Сешнс і ще більше 10 чиновників і дипломатів.