Помпео запропонував розслідувати "втручання" України в американські вибори

27 листопада 07:21

За словами держсекретаря, навіть сама пропозиція втрутитися має бути розслідуваною.

 

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео запропонував розпочати розслідування щодо можливого втручання України в президентські вибори США 2016 року, повідомляє Reuters.

За словами Помпео, навіть сама пропозиція втрутитися має бути розслідуваною.

"Щоразу, коли з'являється інформація, яка вказує на те, що в будь-який момент, будь-яка країна втручалася в американські вибори, ми не тільки маємо право, ми зобов'язані виявити це", - відповів Помпео на запитання про те, чи варто Штатам розслідувати звинувачення України у втручанні у вибори.

Зазначається, що саме слово "Україна" він не сказав.

Раніше глава юркомітету Сенату Ліндсі Грем вимагав у Помпео документи, що стосуються обговорення звільнення Шокіна.

Демократи Комітету з іноземних справ Сенату закликали держсекретаря Майка Помпео самоусунутися від справ, пов'язаних з Україною Ранее, після того, як кілька свідків згадали його на слуханнях щодо імпічменту президента.

Державний департамент США ввечері у п'ятницю, 22 листопада, оприлюднив документи, які свідчать про контакти особистого адвоката президента Сполучених штатів Руді Джуліані з держсекретарем Майком Помпео у питанні імовірного тиску Дональда Трампа на Україну.

20 листопада держсекретар США і глава американської дипломатії Майк Помпео має намір подати у відставку й балотуватися в Сенат від штату Канзад в наступному році.

13 листопада в нижній палаті Конгресу США почалися публічні слухання у справі про імпічмент. Першими свідчення давали тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який курирує адміністративну політику в блоці східноєвропейських країн, включаючи Україну.

Докладніше читайте в статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".