Призначено нового спецпредставника голови ОБСЄ в Україні

05 грудня 12:39

Раніше цю посаду займав Мирослав Сайдік.

 

Швейцарська дипломатка Гайді Грау стала новим спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі. Вона замінила австрійського дипломата Мартіна Сайдіка, передає Укрінформ з посиланням на міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака.

"Я хочу подякувати за чудову і цінну роботу моєму спецпредставнику в Україні і у Тристоронній групі Мартіну Сайдіку, а також офіційно оголосити про призначення Хайді Грау його наступницею", - сказав Лайчак під час відкриття пленарної сесії 26-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у четвер.

Зазначається, що Сайдік був призначений спецпредставником голови ОБСЄ в Україні у червні 2015 року.

Нагадаємо, посол Грау очолює відділ безпеки людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії з серпня 2015 року. У 2012 році вона була призначена керівником цільової групи головування ОБСЄ.

Читайте також: ОБСЄ не визнає вибори в Білорусі вільними і демократичними

Раніше зазначалося, що Словаччина завершує головування в ОБСЄ. В кінці нинішнього року обов'язки держави-голови ОБСЄ перейдуть Албанії.

Колишній голова ОБСЄ Мирослав Лайчак кілька разів здійснював поїздки до України. Він, зокрема, був на лінії зіткнення сторін конфлікту на Донбасі.