Росія не планує запрошувати Німеччину та Францію для обговорення ситуації в сирійському Ідлібі

25 лютого 17:02

У саміті візьмуть участь Росія, Туреччина та Іран.

 

Москва заявила у вівторок, що працює над організацією саміту для обговорення конфлікту в сирійській провінції Ідліб при спільній участі Туреччини та Ірану, але заперечувала плани окремого чотиристороннього саміту за участю Франції, Німеччини, Туреччини та Росії, повідомляє Reuters.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше у вівторок заявив, що поки не існує повної згоди щодо проведення саміту, запланованого на 5 березня, спільно з Росією, Францією і Німеччиною, але він може зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним у цей день.

Коментуючи заяву Ердогана, речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що проведення саміту з Францією і Німеччиною не обговорювалося. За його словами, Росія розглядала лише саміт за участю Ірану та Туреччини щодо ситуації навколо Ідліб.

Пєсков також заявив, що можливість зустрічі між Путіним і Ердоганом поки не обговорювалася.

Починаючи з ранку 24 лютого, літаки ВКЗ Росії завдають ударів по низці населених пунктів у Ідлібській зоні деескалації. Згідно з даними джерел в силах цивільної оборони Ідліб ("Білі каски"), жертвами російських бомбардувань стали не менше п'яти осіб.