США організовують чартерний рейс для евакуації громадян з Уханя

26 сiчня 00:33

В Ухані на даний момент перебувають близько 1 тис. американців.

 

Влада США організовує у неділю чартерний рейс для евакуації своїх громадян, включаючи співробітників консульства, з міста Ухань, де зафіксовано спалах нового коронавіруса 2019-nCoV. Про це повідомила у суботу на своєму сайті газета The Wall Street Journal з посиланням на джерело.

За її даними, в Ухані на даний момент перебувають близько 1 тис. американців. Співробітники диппредставництва намагаються зв'язатися з відомими їм громадянами, щоб запропонувати їм місце на борту. Планується, що в операції буде задіяний літак Boeing 767 місткістю близько 230 осіб. На борту також буде знаходитися медичний персонал, повідомляє газета.

За інформацією видання, рейс буде платним. Вільні місця будуть запропоновані також громадянам інших держав, які бажають покинути Ухань.

Як зазначає видання, влада США вже досягла домовленості про організацію евакуації з МЗС КНР. У числі умов погодження The Wall Street Journal називає готовність американської влади взяти на себе відповідальність за можливе поширення вірусу в результаті операції. Також розглядається варіант відправки громадян США з Уханя в Шанхай на автобусах, пише газета.

Раніше повідомлялося про те, що місто Ухань закрите, населення міста покинути його не можуть, як раніше оголосили китайці, у разі порушення цього порядку, може послідувати покарання, аж до кримінальної відповідальності. В Ухані також планують протягом тижня побудувати дві лікарні для прийому хворих на коронавірус.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією тільки для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина. Про поодинокі випадки захворювання також повідомили ряд країн. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою.

Детальніше про новий коронавірус з Китаю читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".