США ввели санкції проти шести венесуельських танкерів

04 грудня 09:16

Судна використовувалися для нелегальних поставок нафти на Кубу.

 

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти шести суден державної компанії Венесуели PDVSA. Танкери використовували для нелегальних поставок нафти на Кубу, повідомляє Укрінформ з посиланням на держсекретаря США Майка Помпео.

Держсекретар впевнений, що введені санкцій проти шести суден запобігають розкраданню природних ресурсів Венесуели з корупційною метою. Крім цього, нові обмеження заблокують зусилля кубинського режиму й режиму Мадуро щодо ухилення від санкцій.

"Поки венесуельці продовжують виходити на вулиці з вимогами задоволення базових потреб і повернення свободи і процвітання, Мадуро відправляє життєво необхідні природні ресурси на Кубу в обмін на послуги кубинських спецслужб і розвідки, які підтримують його вплив у Венесуелі", - заявив Помпео.

11 листопада, Рада Євросоюзу продовжив на рік санкції проти Венесуели. Санкції передбачають ембарго на зброю та обладнання для внутрішніх репресій, а також заборону на поїздки і заморожування активів для 25 високопоставлених чиновників, відповідальних за порушення прав людини та/або підрив демократії і верховенства права у Венесуелі.

Нагадаємо, що 29 січня Вашингтон заблокував усі активи державної нафтогазової компанії Венесуели PDVSA у США. Адміністрація Дональда Трампа заборонила американським компаніям вступати у фінансові транзакції з дочірньою компанією PDVSA Citgo, зареєстрованою в Техасі, до того моменту, поки вона залишається під контролем уряду Мадуро.

6 квітня Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти 34 суден, які мають відношення до нафтогазової компанії Венесуели PDVSA, а також проти двох компаній, які постачають венесуельську нафту на Кубу. Міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив про те, що за допомогою цих санкцій хочуть позбавити владу підтримки з боку Куби. 13 квітня США посилили ці санкції. У відповідь венесуельські танкери почали вимикати транспондери.

18 квітня США запровадили нові обмежувальні заходи проти Венесуели, Нікарагуа і Куби. Зокрема, Центральному банку Венесуели обмежили доступ до доларів.

Детальніше про ситуацію у латиноамериканській країні читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".