Трамп поділився очікуваннями від нормандського саміту

03 грудня 19:38

Президент США вкотре заявив про прагнення домовитися з Кремлем.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що розраховує на домовленості між Києвом і Москвою за підсумками майбутнього нормандського саміту.

"Я вважаю, що готуються переговори між Росією і Україною - дуже важливі. Є шанс на досягнення дуже великого прогресу", - сказав Трамп на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном на полях саміту НАТО Лондоні у вівторок, 3 грудня.

Президент США в черговий раз висловив упевненість, що Кремль нібито теж зацікавлений у припиненні війни в Донбасі.

"Їм (Україні і Росії, - Ред.) важливо домогтися угоди, світу. Тому що конфлікт триває вже дуже довго", - пояснив свою позицію Трамп.

Американський президент також висловив бажання, щоб Сполучені Штати "порозумілися з Росією", так як "в цьому немає нічого поганого".

"Я думаю, що це було б непогано, порозумітися з Росією", - заявив Трамп.

Звертаючись до Макрону, він додав: "У нас з вами схожа точка зору на це".

Зазначимо, що під час зустрічі в штаб-квартирі ООН 25 вересня Трамп вже радив президент України Володимиру Зеленському домовлятися з російським президентом Володимиром Путіним.

"Я сподіваюся, що ви і президент Путін зможете зібратися разом і вирішити проблеми", - заявив тоді президент США.

Напередодні саміту НАТО Макрон розкритикував Альянс за неузгодженість дій, а також заявив, що не вважає Росію ворогом НАТО.

"Ворог НАТО – тероризм, а не Росія чи Китай", - сказав французький президент.

Детальніше про підготовку до паризького саміту нормандської четвірки читайте у статті Костянтина Єлісєєва "Паризький саміт нормандської четвірки: врятувати Україну від стратегічної помилки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".