Трамп схвалив відправку військ до Саудівської Аравії

21 вересня 05:31

Мова йде про відправку обмеженого військового контингенту, який буде вирішувати оборонні завдання.

 

Президент США Дональд Трамп схвалив відправку американського військового контингенту до Саудівської Аравії, яка постраждала від ракетної атаки на об'єкти нафтової промисловості, повідомляє "Голос Америки".

Згідно з коментарем Пентагону, мова йде про відправку обмеженого контингенту американських військовослужбовців, які будуть вирішувати у першу чергу оборонні завдання.

У свою чергу, глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд вказав, що чисельність контингенту не досягне і тисячі військових.

13 вересня безпілотники з вибухівкою атакували ряд нафтових об'єктів у Саудівській Аравії. У результаті атаки загорівся найбільший нафтопереробний завод, що належить Saudi Aramco. Пожежі і вибухи фіксувалися і в районі портового міста Даммам (другий за обсягами перевезень) на сході країни. Відповідальність за атаку взяли на себе єменські бойовики-хусити.

США і Саудівська Аравія поклали відповідальність за атаки на Іран, який підтримує хуситів.

Міністерство фінансів США включило до санкційних списків 16 іранських компаній, дев'ять фізичних осіб і шість нафтових танкерів.

Детальніше про атаку дронів на ключові об'єкти нафтової індустрії Саудівської Аравії читайте у статті Миколи Замікули "Атака дронів і примарні погрози" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".