У Німеччині проти отруйників Скрипалів розпочате нове розслідування

07 грудня 01:48

Сліди в розслідуванні убивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвили в Берліні також ведуть до Москви

 

Генпрокуратура Німеччини почала розслідування у відношенні співробітників ГРУ, відомих під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрюваних в отруєнні колишнього агента РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Нове розслідування показало, що агенти розвідувальної служби Росії ГРУ в 2014 році були в Німеччині й зупинялися на три дні у Франкфурті.

Це з'ясувало розслідування під назвою "Нові", яке припускає, що ГРУ має зв'язки в Німеччині.

Про це повідомляє Spiegel, передає Кореспондент.

Згідно з розслідуванням Spiegel і сайту Bellingcat, імовірно, командир секретного "підрозділу 29155" ГРУ має зв'язки в Німеччині. Він, окрім спроби вбити Скрипаля, пов'язаний з іншими атаками в Європі.
Сліди в розслідуванні вбивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі в Берліні також ведуть до Міністерства оборони Росії.
Нагадаємо, у березні 2018 року колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними на лавці біля торгового центру в британському Солсбері.
Великобританія впевнена в причетності Росії до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною Новачок. Британська влада звинуватила в отруєнні Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію госпіталізували в лікарню британського Солсбері з сильним отруєнням у березні цього року.

Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина "Новачок" російського виробництва.

У вересні британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів – Руслана Боширова й Олексія Петрова. Незабаром група Bellingcat повідомила, що встановила реальну особу "Боширова". За даними розслідувачів, ним є полковник ГРУ Генштабу ЗС РФ Анатолій Чепіга.

8 жовтня Bellingcat опублікувала доповідь, присвячену "Петрову" - військовому медику ГРУ Олександрві Мішкіну.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та дипломатичний скандал з висилкою російських шпигунів під дипприкриттям читайте в матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".