У США випробовують десять ліків від коронавірусу — Трамп

08 квiтня 07:10

Дві потенційні вакцини проходять клінічні дослідження.

 

Наразі у Сполучених Штатах Америки випробовують десять ліків від коронавірусу. Про це під час брифінгу заявив президент США Дональд Трамп, передає "Інтерфакс". Крім того, найближчим часом планується випробувати ще 15 ліків.

Зазначається, що дві потенційні вакцини проходять клінічні дослідження.

"Ми робимо все, що в наших силах, для того, щоб забезпечити поставки медичних товарів і прискорити виробництво життєво необхідних ліків", – заявив президент США.

Як повідомлялося, Нью-Йорк, один із штатів США, де за наказом президента розгорнуті підрозділи Національної гвардії, лідирує в розробці ліків від коронавірусу. Наразі в місті випробовують три експериментальних препарати, які мають потенціал в лікуванні COVID-19. Також у США випробовують інші ліки від легеневих захворювань, які можуть виявитися ефективними і проти COVID-19.

Тим часом у Китаї провели дослідження, перевіривши механізм впливу на заражених коронавірусом переливання сиворатки крові від людей, які перехворіли COVID-19. Переливання плазми крові як спосіб лікування коронавірусу китайські лікарі вже перевіряли на людях і таке лікування виявилося ефективним.