У Трампа може з'явитися ще один серйозний суперник на майбутніх виборах

08 листопада 06:10

Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг, можливо, цього тижня подасть документи для участі в демократичних праймеріз (попередніх виборах) в штаті Алабама

 

У Дональда Трампа, крім дратуючого його Байдена, може з'явитися ще один серйозний супротивник. Американський мільярдер Майкл Блумберг складе конкуренцію чинному президентові США Дональду Трампу на виборах в 2020 році.

Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг, можливо, цього тижня подасть документи для участі в демократичних праймеріз (попередніх виборах) в штаті Алабама. Блумберг не виключає можливого вступу в президентську гонку, повідомили в четвер з посиланням на ряд джерел американські засоби масової інформації, передає Голос Америки.

Радник Блумберга в коментарі газеті New York Times заявив, що бізнесмен, який входить до списку найбагатших людей світу (журнал Forbes оцінює його стан в 53,4 млрд. доларів), поки не прийняв остаточне рішення з приводу своєї участі у виборах президента США.

В інтерв'ю Reuters прес-секретар Блумберга заявив, що мільярдер скептично розцінює шанси нинішніх кандидатів від Демократичної партії на перемогу над Дональдом Трампом на виборах 2020 року.

"Майк все більше стурбований тим, що нинішній склад кандидатів недостатньо готовий" до боротьби з Трампом, йдеться в заяві Ховарда Волфсона, офіційного представника Блумберга.

77-річний Блумберг, генеральний директор медіаконцерну Bloomberg, який тричі переобирався на пост мера Нью-Йорка, керував міською адміністрацією з 2002 по 2013 роки. Він є відомим благодійником і активістом у питаннях кліматичних змін та боротьби із насильством із застосуванням вогнепальної зброї.

"Якщо Майк буде балотуватися, він запропонує демократам новий вибір, заснований на унікальному досвіді управління найбільшим американським містом, створенні бізнесу з нуля та вирішенні однієї з найскладніших проблем, що стоять перед Америкою... Майк зможе прийняти бій від Трампа і перемогти", - заявив Волфсон.

Блумберг розкритикував сенатора Елізабет Уоррен і її план про введення податку на надбагатих людей для фінансування загального медичного страхування та безкоштовного навчання в університетах. Якщо Блумберг візьме участь в президентській гонці, він буде претендувати на голоси виборців, які зараз схильні віддати перевагу Джо Байдену і Піту Буттиджичу як помірній альтернативі прогресивному популізму Уоррен.

З 2002 по 2013 рік Блумберг був мером Нью-Йорка. У 2008 році він ініціював зміну міських законів, які дозволили йому залишатися на посаді три терміни замість двох. Під час президентської гонки в 2016-му Блумберг підтримав кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Блумберг є засновником і власником інформаційно-аналітичного агентства Bloomberg.

Лідируючий кандидат від демократичної партії США Джо Байден випереджає президента країни Дональда Трампа. Нове спільне опитування The Washington Post та ABC News показує, що Трамп поступається Байдену з найбільшим відривом в будь-якому національному опитуванні з березня: 17%.

Наголошується, що Трамп відстає і від сенаторки-демократки Елізабет Уоррен на 15%. Сенатору-демократу Берні Сандерсу Трамп програє 14%.

Газета пише, що найбільший висновок може полягати в тому, що, мабуть, немає великої різниці в тому, кого висувають демократи.

Оскільки демократи, які прагнуть "просто перемогти дитину", з'являються ознаки того, що різниця між кандидатами все менше впливає на кінцевий результат.