У Туреччині заарештували ватажка ІД, який стоїть за терактами в РФ і Німеччини

22 листопада 12:57

Затриманий займався виготовленням вибухівки та організовував напади терористів-смертників.

 

У Туреччині затримали одного з головних високопоставлених членів терористичного "Ісламської держави". Правоохоронці стверджують, що терорист стоїть за терактами в Росії та Німеччині в 2018 році, повідомляє Hurriyet Daily News.

Глава МВС Туреччини Сулейман Сойлу розповів, що затриманий Юсуф Лиха є одним з ватажків ИГИЛ, який займався виготовленням вибухівки, а також організатором нападів з участю терористів-смертників.

За його словами, терориста зловили в ході недавньої військової операції на північному сході Сирії.

"Цей екстреміст стоїть за атаками, які відбулися в Росії та Німеччині в 2018 році", - сказав турецький міністр.

Він додав, що Юсуф Лиха несе відповідальність за 20 терористичних актів. Він також вербував і тренував терористів-смертників, стверджує турецький міністр.

Туреччина називає боротьбу з ИГИЛ однією з найважливіших завдань, пояснюючи необхідність транскордонних операцій на території Сирії.

20 листопада, в Анкарі поліція затримала співробітника німецького посольства, якого звинувачують у шпигунстві. Зазначається, що адвокат був найнятий німецьким посольством для отримання інформації про турецьких громадян, які подавали заяви на отримання притулку в Німеччині. Німецькі органи регулярно надавали адвокату інформацію про заявників.

Посольство Германии направляло информацию, собранную адвокатом, в Федеральное управление по вопросам миграции и беженцев Германии, которое утверждало или отклоняло запросы турецких граждан о предоставлении убежища.