В Росії продемонстрували нові засоби для боротьби з БПЛА

20 листопада 02:45

Схоже, що російська армія приділяє велику увагу протидії безпілотним літальним апаратам.

 

Росія щосили готується протидіяти безпілотним літальним апаратам; так, на виставці Dubai Airshow 2019 російські оборонні підприємства продемонстрували комплекти "Репеллент", "Сапсан-Бекас", "Рубеж-Автоматика", "Купол", "Луч" та "Пищаль", які призначені для боротьби з безпілотниками, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

"Створена дворівнева концепція боротьби з дронами, до складу якої входять як пристрої радіоелектронної протидії БПЛА, так і засоби ураження", – заявив генеральний директор "Рособоронекспорту", коментуючи нові комплекси.

Згідно поданої росіянами інформації, "Репеллент" забезпечує тактичну захист від дій БПЛА в радіусі 30 кілометрів, "Сапсан-Бекас", "Рубеж-Автоматика", "Купол" орієнтовані на прикриття важливих інфраструктурних об'єктів. "Луч" та "Пищаль" набагато більш портативні і дозволяють придушувати БПЛА у радіусі шести і двох кілометрів відповідно, що теоретично дозволяє їхне використання безпосередньо у військах.

Тим часом Україна переозброюється на турецькі БПЛА. Угода про закупівлю ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 турецького виробництва було підписано в січні 2019 року.

Автор DT.UA Дмитро Менделєєв раніше писав про те, що закупівля за кордоном озброєнь і військової техніки, може здійснюватися лише на умовах локалізації на території України понад 50% виробничого циклу. За його словами, необхідно створити реальні механізми виконання офсетних контрактів.

Детальніше про найважливіші кроки з реформування оборонної промисловості читайте у статті Дмитра Менделєєва "ОПК-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".