В США антирекорд за кількістю смертей від коронавірусу SARS-CoV-2 за добу

09 квiтня 10:50

За останню добу в США від коронавірусу померли 1973 людини - це новий антирекорд.

 

В США за останні двадцять чотири години кількість смертей від коронавірусу SARS-CoV-2 склала 1973 людини, цей показник смертності є новим антирекордом для Сполучених Штатів, повідомляє "Новое Время" посилаючись на дані університету Джонса Хопкінса.

Всього в США жертвами коронавірусу стали 14,7 тисячі осіб. Число заражених наближається до 432 тисяч, вилікувались майже 24 тисячі пацієнтів.

Найбільше число смертей припадає на штати Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Луїзіану і Іллінойс. Абсолютний лідер за цим показником Нью-Йорк, де за минулі 24 години також було встановлено добовий рекорд смертності - 779 жертв.

За словами генерального інспектора міністерства охорони здоров'я США, в значній частині госпіталів в США, які задіяні в боротьбі з коронавірусом, спостерігається брак захисного обладнання, тестів, медичного персоналу та місць для пацієнтів.

Раніше, глава ВООЗ відповів на критику з боку Трампа. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус рішуче висловився щодо позиції президента США Дональда Трампа, який погрожує призупинити фінансування бюджету ВООЗ.