В Євросоюзі проти повернення Росії в G7

22 серпня 17:55

Таку ідею в принципі вважають контрпродуктивною.

 

Європейський союз виступив проти будь-якого безумового запрошення Росії до групи G7. Про це заявив високопоставлений чиновник в структурах ЄС, повідомляє агентство Reuters.

На умовах анонімності інформатор заявив, що причини виключення Москви "залишаються в силі" і що будь-яка безумовна пропозиція повернення буде "контрпродуктивною" та "ознакою слабкості".

Таким чином Євосоюз і надалі вимагатиме від Росії повної деокупації українських територій.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає повернення РФ до G8 доцільним, назвавши це "непоганою річчю". За даними CNN, його підтримав президент Франції Еммануель Макрон.

Однак перед цим Макрон під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що повернення Росії до G8 і поліпшення відносин з ЄС залежатимуть від успішності врегулювання "української кризи".

Володимир Зеленський після таких заяв зазначив, що після виключення з G8 в 2014 році РФ так і не відмовилася від окупації українських територій та збройної агресії проти України.

У свою чергу, британський прем'єр Борис Джонсон і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вказали на відсутність передумов для повернення РФ до "Великоъ вісімки".

У червні минулого року на саміті G7 в Канаді Трамп вже піднімав питання відновлення G8 з участю Росії, проте решта членів клубу не підтримали його позицію.