ВООЗ підвищила загрозу поширення коронавіруса з Китаю

27 сiчня 19:30

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що в попередніх звітах щодо загрози поширення вірусу допустили помилку у формулюванні.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про підвищення загрози розповсюдження коронавіруса з Китаю на світовому рівні, передають європейські ЗМІ. У звіті ВООЗ йдеться про те, що в Китаї рівень загрози дуже високий, на регіональному та світовому рівні – високий.

До сьогоднішнього дня загроза поширення на світовому рівні коронавіруса з Китаю оцінювалася як помірна. Однак у Всесвітній організації охорони здоров'я звернули увагу на те, що в попередніх доповідях допустили помилку. За словами представниці організації Фадели Чаїб, зараз помилку у формулюванні виправили.

На даний момент, загальне число померлих від коронавіруса в Китаї перевищила 80 осіб. Водночас, згідно з офіційними даними, заразилися вірусом в КНР близько 2,8 тисячі осіб.

Читайте також: Для заражених коронавірусом в Китаї терміново будують лікарню

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина.

Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані. Про поодинокі випадки захворювання також повідомляли влада Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії, Непалу і Канади.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".