Залежні від опіуму папуги здійснюють набіги на макові ферми

06 березня 03:15

Фермери, які вирощують мак, змушені цілодобово охороняти свої посіви від наркозалежних птахів.

 

Фермери в Індії борються з усіх сил, щоб стримати опіумо-залежних папуг. Про це пише видання Vice. Птахи доставляють незручності фермерам в штаті Мадхья-Прадеш - вони грабують їх посіви і поглинають дорогий наркотик.

Щоденні нальоти папуг чинять істотний вплив на місцевих жителів - у фермерів став зменшуватися дохід. Це спонукало місцевих жителів звернутися до влади за допомогою.

"Одна квітка маку дає близько 20-25 грамів опію. Але велика група папуг живиться цими рослинами по 30-40 разів в день, а деякі навіть відлітають з маком", - сказав Нандкішор, фермер з індійського району Нимуч. "Це впливає на нас. Ці опіумо-залежні папуги сіють хаос!", - додав він.

За словами Нандкішора, його прохання про допомогу досі не були почуті, що змусило його та інших виробників опіуму "взяти справу в свої руки". Повідомляється, що фермери охороняють свої посіви маку цілодобово, але це не заважає папугам-наркозалежним.

"Ми намагалися видавати гучні звуки і навіть використовували петарди, щоб налякати птахів. Але нічого не допомогло. Ми і так страждаємо через дощі, а тепер ще й це. Ніхто не слухає наші проблеми. Хто відшкодує наші втрати?", - обурився він.

Виробництво опіуму - великий бізнес в штаті Мадхья-Прадеш.

Раніше повідомлялося, що тяга до наркотиків виявилася пов'язана з почуттям голоду.