Бродський: Лобістського клубу при Держкомпідприємництві не буде

Поділитися
Лобістський клуб, що функціонував при Держкомпідприємництві за головування Олександри Кужель, бу...

Лобістський клуб, що функціонував при Держкомпідприємництві за головування Олександри Кужель, буде закритий, а сам комітет працюватиме над створенням в країні середнього класу, заявив в інтерв'ю «ДТ» новий глава держкомітету з підприємництва Михайло Бродський.

В рамках реорганізації Держкомпідприємництва Михайло Бродський вже скоротив представництва комітету в регіонах.

«Всі люди туди призначалися за погодженням із губернатором, який давав свої пропозиції щодо кандидатур. І потім ці люди сиділи на держбюджеті, але працювали на місцеву владу, а не захищали підприємців», — заявив чиновник.

Пропозиція скоротити представництва прийшла з Мінфіну, розповів Бродський. «Тепер ми самі призначатимемо людей і закріплюватимемо їх за регіоном. Уповноважені громадські представники будуть у кожному містечку. Вони за всім спостерігатимуть, а рішення прийматимуться тут, а не в регіоні під патронатом губернатора», — заявив політик.

При цьому глава комітету відзначив, що минулого року жодне з 27 регіональних представництв не провело ні однієї перевірки.

«Насправді в держкріслах сиділи представники структур, які переважно дахували свої бізнеси. А 174 радники в Олександри Кужель? Я сьогодні розмовляв у Фонді держмайна, там кажуть, мовляв, у нас постійно ходять радники пані Кужель і погрожують. Утім, таке було й до Кужель, але вона відзначилася особливою активністю. Тобто ще одна функція — лобістський клуб. Тільки ми його закриємо», — пообіцяв чиновник.

Окрім реорганізації комітету, Бродський має намір посприяти створенню в Україні середнього класу.

« Усі, хто хоче в Україні відкрити свій бізнес, заходять сюди, і тут їм допомагають лобіювати… за недорого. А може, попрацюймо над законами, щоб усі були в рівних умовах, щоб іноземець не шукав собі адміністративне лобі, а спокійно відкривав свій бізнес? Адже країні потрібні інвестиції масово, — заявив політик. – Країні потрібен середній клас. Його поява — це і є головне завдання реформ!»

«Я завжди казав, що шість мільйонів чоловік по 10 тис. дол. — це набагато більше, ніж
10 великих іноземних компаній навіть по мільярду. Ось над чим ми повинні працювати», — додав Бродський.

Докладніше про це читайте в інтерв'ю Сергія Следзя з Михайлом Бродським в свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі