Кужель: У мене 3 племінниці, але жодна з них не володіє мийкою в приміщенні Держкомпідприємництва

Поділитися
Екс-керівник Держкомпідприємництва в інтерв'ю «ДТ» спростувала інформацію Михайла Бродського пр...

Екс-керівник Держкомпідприємництва в інтерв'ю «ДТ» спростувала інформацію Михайла Бродського про те, що її нібито племінниця володіє мийкою на території комітету, запевнивши, що всі орендарі, що розмістили свій бізнес на площах комітету, зробили це на законних підставах.

«Хочу нагадати, що є закон України, який не дозволяє жодному міністру здавати будь-що в оренду. Тобто особисто я, як голова Держкомітету, нічого не могла здати в оренду, навіть дозволити поставити банкомат. Для цього законом передбачено спеціальну процедуру. Міністр повинен передати вільні площі державному підприємству, і тільки воно має право звернутися до Фонду держмайна для проведення конкурсу».

Кужель відзначила, що сама була не дуже задоволена тим фактом, що орендарі займають площі комітету при істотному дефіциті простору для самої держструктури.

«Ще один закон передбачає зобов’язання держструктур продовжити договір оренди з порядним платником. Прийшовши в Держкомітет, я теж не дуже була задоволена дефіцитом приміщень (наприклад для ІРЦ, оренда приміщень для якого тоді обходилася в 470 тис. грн. на місяць). Крім того, значну площу займав ресторан «Два гусаки». А ще мої попередники здали на першому поверсі 150 кв. м автосалону (до речі, ці площі вдалося повернути комітету, орендарі добровільно звільнили приміщення роком раніше)», - розповіла Кужель.

«Я підняла всі договори оренди — в усіх усе законно. Орендарі, звісно, відразу напружилися, побоюючись, що я почну діяти, як тепер Михайло Юрійович. Я ж, природно, такого собі не могла дозволити — це ж бізнес. Кожен міністр, який сьогодні заступив на посаду, звісно, захоче вигнати тих, кому дозволили орендувати раніше, але це заборонено законом», - пояснила ситуацію Кужель.

Що стосується скандальної мийки, яку нібито організувала племінниця Кужель, то екс-керівник комітету заявила, що її родичі ніякого відношення до мийки не мають.

«Було проведено конкурс, його виграла пані Патяк. Вона свого часу працювала в держкомітеті, але це не моя племінниця. У мене три племінниці: Наталя й Аня живуть у Запоріжжі, а Ліля — у Севастополі. Нехай краще пан Бродський належно випише закон про сімейний бізнес і зрозуміє, що таке сім’я і родичі», - додала Кужель.

Сьогодні, говорить Кужель, мийці перекривають електроенергію, не дивлячись на договір з ФДМ.

«Бродський законів не дотримується. Нацькував туди санепідемстанцію, пожежників. Ну справжній захисник підприємців. Якщо він хоче там поставити щось своє, то це безбожно, люди вклали гроші, він не може чинити за поняттями. До речі, є закон, який захищає від перешкоджання посадовцем здійснювати підприємницьку діяльність», - додала Кужель.

При цьому екс-чиновниця попередила, що якщо новий глава комітету Михайло Бродський повернеться до непрозорих схем оплати програмного забезпечення, вона «підніме крик».

Докладніше про ситуацію з орендою приміщення в Держкомпідприємництва читайте в інтерв'ю Олександри Кужель в свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі