Верховний представник ЄС стурбована...

Поділитися
Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики, віце-презид...

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон стурбована повідомленнями від ряду спостережних місій про порушення під час місцевих виборів в Україні.

Про це йдеться в коментарі Верховного представника, текст якого передано агентству «Інтерфакс-Україна» у Брюсселі в четвер.

К.Ештон зазначила, що ці порушення стали наслідком зміни виборчого законодавства. «Вони підривають довіру суспільства до виборчого процесу і подальшу консолідацію демократії в Україні», — сказала Верховний представник ЄС.

Водночас вона вітає готовність, висловлену президентом Януковичем «зробити висновки з місцевих виборів і просувати вперед прийняття Виборчого кодексу».

К.Ештон вважає, що виборча реформа повинна бути прозорим процесом із залученням у нього учасників, а також має бути гарантовано, що зміна виборчих рамок відбудеться задовго до парламентських виборів.

«Зміна виборчих рамок у стислі строки перед початком виборчого процесу не дозволяє належним чином підготуватися до процесу і суперечить міжнародним нормам і найкращій практиці», — зазначає Верховний представник ЄС.

«Верховний представник пильно спостерігатиме за завершенням електорального процесу, включаючи підрахунок і зведення голосів, розслідування скарг і апеляцій, яке має бути проведено ретельно й неупереджено, так само як і оголошення остаточних результатів», — йдеться у повідомленні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі