Ющенко готовий повторно здати кров для розслідування справи про його отруєння

Поділитися
Екс-президент України Віктор Ющенко готовий повторно здати кров для проведення аналізів у рамках розслідування справи про його отруєння. Про це заявила його адвокат Ганна Вронська в інтерв'ю газеті «Україна молода».
Екс-президент України Віктор Ющенко готовий повторно здати кров для проведення аналізів у рамках розслідування справи про його отруєння. Про це заявила його адвокат Ганна Вронська в інтерв'ю газеті «Україна молода». «Віктор Ющенко готовий надалі співпрацювати зі слідством, готовий знову здати кров. Але тут є певні юридичні тонкощі: ГПУ наполягає на проведенні повторної експертизи. Це означає, що будуть вивчати питання, поставлені перед слідством й експертами п'ять років тому, але експертизу проводитимуть уже нові експерти. І незрозуміло, як старі питання узгоджувати з новими зразками крові. Адже минув час, рівень діоксину в крові змінився. Тому позиція Віктора Ющенка полягає в тому, що має бути проведено саме нову експертизу й нові питання мають бути поставлені до експертів з урахуванням часу», - сказала адвокат. Крім того, за її словами, Ющенко пропонує крім української лабораторії задіяти й іноземні, оскільки вітчизняна лабораторія має міжнародну акредитацію лише близько року. «Тому дослідження зразків крові слід паралельно, для об'єктивності, провести ще й у лабораторіях Бельгії, Німеччини та Великобританії. Це дозволить порівняти аналізи чотирьох лабораторій у динаміці», - зазначила адвокат. Нагадаємо, що 6 листопада новий генеральний прокурор Віктор Пшонка підтвердив намір провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння. Пізніше Ющенко розкритикував спроби поставити під сумнів результати експертизи його крові. Нагадаємо, на початку вересня 2004 року під час президентської кампанії кандидат у президенти Ющенко відчув погіршення здоров'я й був вивезений до Австрії, де в одній з приватних клінік заявили, що в його організмі знаходиться діоксин. Його основним конкурентом тоді був теперішній президент Віктор Янукович. За версією слідства, Ющенко був отруєний 5 вересня 2004 року на дачі тодішнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. З червня 2008 року й до зміни влади в цьому році генпрокуратура неодноразово зазначала, що факт навмисного отруєння Ющенка повністю доведено.

За матеріалами: «Украина молода», УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі