ГПУ завела кримінальну справу на молодшу дочку Онопенка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно молодшої дочки Василя Онопенка - Ірини Онопенко.

Повідомляється, що 1 лютого до ГПУ звернувся громадянин Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.

Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку «для вирішення якогось питання».

«Таким чином, у діях Котлярова і Онопенко вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК ('шахрайство, здійснене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах")», - цитує документ видання

Скоєння зазначеного злочину підтверджується заявою Ксьонзенка, а також копіями договорів позики та розписок, пише
Коммерсантъ-Украина.

У виданні припускають, що людиною, яка позичала великі суми і чиї ініціали відповідають ініціалам громадянина, який звернувся із заявою до ГПУ, може виявитися Валерій Петрович Ксьонзенко, власник Банку регіонального розвитку (з 3 грудня 2009 року установи знаходиться у стадії ліквідації).

Голова ВС, не заперечуючи, що позов про повернення коштів зараз розглядається Печерським районним судом Києва, вважає, що таким чином на нього намагаються чинити тиск.

У свою чергу голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що він знає «тільки те, що є договір позики і в Печерському суді є позов про повернення позики, але це звичайні цивільно-правові відносини».

Він підкреслив, що не має відношення до грошей, які нібито були позичені для нього.

«Я тільки сьогодні дізнався, що вона позичила у когось гроші, але це звичайна справа, коли бізнесмени один у одного зпозичають на певних умовах. Моя дочка повнолітня, живе самостійно, займається бізнесом принаймні, і якщо вона у когось позичила гроші і з якихось обставин не повернула, то, звичайно, потрібно повертати», - заявив Онопенко.

«А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене», - вважає голова Верховного суду.

Він не захотів уточнити, кого підозрює у здійсненні тиску: «Не хочу гадати на кавовій гущі».

Як відомо, у грудні 2010 року був затриманий колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, чоловік другої дочки Онопенка, Лади Онопенко.

Генеральна прокуратура завершила слідство у кримінальній справі, порушеній проти колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Затримання колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука оскаржено в Європейському суді з прав людини.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі