ЗА ТРЬОМА ЗАЙЦЯМИ

Поділитися
Відповідальна пора настає у самбістів. У травні відбудуться чемпіонат континенту і Кубок світу, а в липні — Кубок європейських чемпіонів...
{Фото Володимира РАСНЕРА}

Відповідальна пора настає у самбістів. У травні відбудуться чемпіонат континенту і Кубок світу, а в липні — Кубок європейських чемпіонів. Тож слід очікувати своєрідного полювання на трьох зайців. Важливим етапом підготовки до згаданих турнірів був розіграш особисто-командного кубка України, проведений у Києві.

У жінок переміг колектив Національної академії внутрішніх справ України, очолюваний старшим тренером Марселем Хасановим. Він, до речі, у минулому сезоні виграв Кубок чемпіонів. Чоловічий турнір увінчався успіхом столичного молодіжно-спортивного клубу «Булат». Але торік володар національного кубка так і не виступив у європейському. На поїздку не виявилося коштів. А що ж нині? Старший тренер «Булату» Володимир Виноградов запевнив: «Обов’язково поїдемо. Ще й підсилимо склад».

А як виглядали лідери і їхній резерв в особистому суперництві? Чи засвоєно уроки останнього чемпіонату світу, що пройшов у Києві? Ряд провідних майстрів, як відзначив президент національної федерації Олександр Наухатько, готуються за індивідуальними планами. Є в них і надійні дублери, котрі непогано проявили себе в кубкових поєдинках. Це насамперед Павло Чукрєєв (Київ — Славутич), черкащанин Армен Асцауров, лучанин Михайло Мамай, Дмитро Павленко з Київщини і ялтинець Дмитро Марков. Але й досвідчені майстри, ті ж Володимир Старов із Горлівки і киянин Ігор Горбокін, не здають позицій.

У жінок киянка Тетяна Чорна, львів’янка Надія Покора, луганчанка Валентина Бардачова і чернівчанка Ольга Ніколайчук знову претендують на лідерство. Є і ще перші номери, котрі не виступали цього разу. Чи зможе перспективна молодь потіснити їх? Так, збірній необхідний приплив свіжих сил. Але при комплектуванні команди все вирішуватимуть не паспортні дані, а майстерність у сутичках на килимі.

Дуже важливо, що, попри відомі фінансові труднощі, із початку сезону вдалося провести всі вісім національних змагань, намічених календарем, і виступити в двох міжнародних. І потенціал українського самбо, як і раніше, високий. А ось наскільки вдасться його реалізувати, покаже вже чемпіонат Європи й Болгарії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі