ЦВК оскаржить рішення суду

Поділитися
Центральна виборча комісія має намір оскаржити судове рішення, яке стосується реєстрації офіційних спостерігачів від Грузії, повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» секретар ЦВК Тетяна Лукаш...

Центральна виборча комісія має намір оскаржити судове рішення, яке стосується реєстрації офіційних спостерігачів від Грузії, повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» секретар ЦВК Тетяна Лукаш.

«Апеляцію буде подано найближчим часом», — заявила вона.

При цьому Т.Лукаш також зазначила, що на даний момент рішення Київського апеляційного адміністративного суду, згідно з яким ЦВК була зобов’язана повторно розглянути питання про реєстрацію понад 2000 міжнародних офіційних спостерігачів від Грузії, ще не набрало законної сили. Отже, ЦВК не виноситиме питання на засідання в четвер.

Секретар також нагадала, що строк оскарження судового рішення, згідно із законом про вибори президента, становить два дні.

«Після розгляду питання в апеляційному суді, рішення набере сили. Яким воно буде — побачимо, тоді й вирішуватимемо питання згідно з ним», — зазначила Т.Лукаш.

Позов про визнання незаконною бездіяльність ЦВК з нереєстрації спостерігачів із Грузії до Київського апеляційного суду подала кандидат у президенти Людмила Супрун.

Як повідомлялося, 11 січня ЦВК не змогла ухвалити рішення про реєстрацію офіційних спостерігачів від Грузії. Посольство Грузії подало заявку на реєстрацію 2042 спостерігачів 8 січня, а останній термін реєстрації минув того дня. Серед запропонованих кандидатур — голова Центральної виборчої комісії Грузії, 20 членів грузинського парламенту.

За проект постанови про реєстрацію 2011 спостерігачів з поданих 2042 проголосували тільки сім членів ЦВК при необхідних восьми.

Члени ЦВК, призначені від Партії регіонів, пропонували зареєструвати лише 378 спостерігачів, з документами яких на той момент вони ознайомилися, але їхню ініціативу також не підтримала необхідна кількість членів комісії — за неї проголосувало п’ять осіб.

Усього ЦВК зареєструвала 3149 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних громадських організацій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі