Бродський запропонував подвоїти мінімальну зарплату

Поділитися
Щоб заробити мінімальну пенсію, на сьогоднішній день необхідно отримувати не менше півтора тисяч ...

Щоб заробити мінімальну пенсію, на сьогоднішній день необхідно отримувати не менше півтора тисяч гривень, відповідно, мінімальна зарплата в комерційних підприємствах не може бути менше даної цифри, заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський в інтерв'ю для «Дзеркала тижня».

«Щоб заробити мінімальну пенсію, сьогодні ви повинні отримувати

1500 грн. Але якщо ви отримуєте мінімальну зарплату 800 грн., пенсія мінімальна за вами залишається, хоча ви її не заробили. Я вніс пропозицію підвищити мінімальну зарплату для всіх комерційних підприємств і фізосіб, — заявив Бродський. — Я запропонував: «Приймімо закон про те, що там менше, ніж дві мінімальні зарплати, платити не можна».

При цьому офіційна мінімальна ставка бухгалтерів повинна бути ще вищою, переконаний Бродський.

«А бухгалтерам треба платити три мінімальні зарплати, тому що ви не знайдете сьогодні жодного бухгалтера, який би заробляв менше як 2000 грн.», — заявив він.

При цьому він підкреслив, що розширити дію закону про мінімальну зарплату в 1500 гривень на бюджетні підприємства поки неможливо.

«Для бюджетних підприємств цього зробити не можна, тому що там існує ціла сітка законів, зв’язаних в одну кваліфікаційну сітку. Якщо підвищуєш мінімалку, то автоматом зарплата зростає у всіх, і бюджет цього не потягне. Але в комерційних підприємствах можна», — переконаний голова Держкомпідприємництва.

Докладніше читайте в інтерв'ю Сергія Следзя з Михайлом Бродським у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі