Гендиректор Лаври : Із списку ЮНЕСКО наш заповідник ніхто не виключає

Поділитися
Чутки про можливе виключення Києво-печерської лаври зі списку світової культурної спадщини ЮНЕСК...

Чутки про можливе виключення Києво-печерської лаври зі списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО є абсолютно безпідставними, заявила в коментарі для "Дзеркала тижня" генеральний директор заповідника Марина Громова.

"Ці чутки ходять давно, і розповсюджують їх люди, яким байдужий імідж держави. Я була делегатом 33-ої сесії ЮНЕСКО, на якій це питання якраз розглядалося. У 2009 році ми приймали місію ЮНЕСКО, яка дійсно висловила нам ряд зауважень. Ми повинні їх врахувати, виправити ситуацію - от і все", - констатувала Громова.

Зокрема, проблемним питанням залишається мораторій на будівництво у безпосередній близькості до заповідника, але Громова впевнена, що уряд забезпечить створення належної буферної зони.

"Оскільки сьогодні це питання піднесене до рівня уряду, сам прем'єр-міністр розставив акценти: про буферні зони, в першу чергу навколо пам'ятників міжнародного значення, Софії і Лаври, про мораторій на будівництво в цих буферних зонах - гадаю, нам вдасться здійснити усе необхідне. Уряд розуміє, як багато це означає для іміджу країни. Тому, думаю, мораторій буде виконуватись", - заявила директор Лаври.

При цьому вона підкреслила, що збереження статусу пам'ятника ЮНЕСКО залишається одним з пріоритетів для заповідника.

"Наші пам'ятники недоторканні, вони розвиваються, уряд виділяє достатньо фінансування. Збереження спадщини і участь в цьому "проекті світу" (списку ЮНЕСКО - ред.) може і повинно залишатися для нас пріоритетом", - упевнена Громова.

Детальніше читайте в коментарі Марини Громової у свіжому номері "ДТ".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі