Юсупівський палац можуть відкрити для відвідин

Поділитися
Юсупівський палац можуть відкрити для відвідин і створити там у первспективі музей. Про це в своєму інтерв'ю для «Дзеркала тижня» повідомив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти.

Юсупівський палац можуть відкрити для відвідин і створити там у первспективі музей. Про це в своєму інтерв'ю для «Дзеркала тижня» повідомив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти.

Юсупівський палац, розташований у Корєїзі, неподалік від Ялти, що є наразі закритою для відвідин державною резиденцією, може бути перепрофільований, після чого стане доступним для туристів, заявив Джарти.

«Я ознайомився із зверненнями і аргументами Асоціації музеїв і заповідників Криму, публікаціями в ЗМІ і хочу сказати, що звертатимуся до президента України щодо відкриття палацу для відвідин і створення там музею. Це буде дуже цікавий туристичний об'єкт», — зазначив прем'єр-міністр Криму.

«Якщо ви запитаєте з приводу грального бізнесу, то я хочу сказати – я не проти. Але тут якраз повинна бути економічна зона, на території депресивної, для розвитку якої ми можемо створити ці інфраструктури», — запевнений Джарти.

Він також додав, що в планах кримського уряду — розвиток цілого напряму з залучення соціально відповідального бізнесу задля відродження історичних пам'ятників.

«У бюджетах хронічно не вистачає ресурсів для підтримки в належному вигляді пам'яток культурної спадщини, які, з іншого боку – дуже привабливі туристичні об'єкти. І потрібно використовувати досвід європейських країн, коли під жорстко виписані умови з боку держави, приватний інвестор реставрує і зберігає історичні об'єкти і забезпечує повноцінний доступ туристів», — додав Джарти.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Василя Джарти «Якщо держава не обернеться обличчям до Криму, то ця перлина України в своїй мушлі закриється» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі