Ціни на газ для населення. Зростання тільки починається

Поділитися
Ціни на природний газ для населення в черговий раз підвищать на 50% у квітні 2011 року, заявляє віце-прем’єр України Сергій Тігіпко...

Ціни на природний газ для населення в черговий раз підвищать на 50% у квітні 2011 року, заявляє віце-прем’єр України Сергій Тігіпко.

«Ми зараз підняли вже ціни на газ. Цього не вистачає. Підвищимо ще раз у квітні», — сказав він на брифінгу в середу у Кабінеті міністрів. За його словами, при цьому в Україні ціни на газ будуть економічно обгрунтованими.

С.Тігіпко зазначив, що за такими цінами «заплатять ті, хто в змозі заплатити». За його словами, громадяни, котрі не зможуть сплачувати за новими цінами, одержуватимуть субсидії від держави.

«Зараз допомогу держави одержують усі, тому що ми субсидіюємо газ для всіх. І для багатих, і для тих, хто має середній статок, і для бідних. Ми вважаємо, що це неправильно», — наголосив він.

Віце-прем’єр сказав, що в українському уряді дотримуються думки, що за комунальні послуги пенсіонери повинні платити не більш як 10% від своїх доходів, а працюючі — не більш як 15% від своїх доходів.

За його інформацією, 9,5 млн. пенсіонерів уже отримали або невдовзі отримають повідомлення про те, яким чином вони зможуть оформити субсидію. Разом із роз’ясненнями також будуть надані бланки для заповнення на одержання субсидій.

С.Тігіпко також запевнив, що працюючі українці, котрі бажають одержувати субсидії, повинні будуть узяти на роботі довідку про доходи за останні шість місяців.

Раніше повідомлялося, що відповідно до Меморандуму про співробітництво з МФВ Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, доки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету. Цей документ було надіслано фонду в рамках поновлення кредитного співробітництва у середині липня цього року.

З 1 серпня в 1,5 разу підвищено тарифи на газ для населення. Додаткове підвищення цін на газ для населення і тарифів на комунальні послуги на 50% може відбутися у квітні 2011 року.

При цьому С.Тігіпко припускає, що Кабмін може відмовитися від повторного підвищення роздрібних цін на газ для населення на 50% із квітня 2011 року у разі, якщо до того часу іншими способами вдасться збалансувати бюджет НАК «Нафтогаз України».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі