Довгий розповів, що СБУ робила в мерії

Поділитися
Секретар Київської міської ради Олесь Довгий заявляє, що слідчі дії представників Служби безпеки України в його кабінеті не мали до нього особисто жодного відношення і проводилися у рамках розслідування фактів зловживань у різних сферах.
Секретар Київської міської ради Олесь Довгий заявляє, що слідчі дії представників Служби безпеки України в його кабінеті не мали до нього особисто жодного відношення і проводилися у рамках розслідування фактів зловживань у різних сферах. "Цьогорічний захід СБУ не має ніякого відношення до мене особисто", - заявив Довгий на сесії Київради у четвер. За його словами, відповідну заяву вже здійснила прес-секретар СБУ Марина Остапенко у четвер вранці. Довгий також підкреслив, що "ніяких вилучень ніяких документів або інших речей" з його кабінету не здійснювалось. Секретарь Київради також заявив, що він не чинив ніякого опору правоохоронним органам. "Оперативні заходи, які мали місце 7 липня, проводилися в рамках цілої низки слідчих дій, які є спільною скоординованою діяльністю міської влади, СБУ та інших правоохоронних органів із встановлення істини щодо цілого переліку фактів зловживань у різних сферах", - сказав він. Як повідомляло «ДТ», у середу Служба безпеки України проводила в будівлі Київської міської ради слідчі дії у рамках кримінальної справи, порушеної за частиною першою статті 362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, вчинені особою, яка має право доступу до неї). За словами прес-секретаря СБУ Остапенко, "передбачувані порушення стосуються земельної сфери". Вона також підкреслила, що у приміщеннях Київради, в тому числі у кабінеті секретаря Київради Довгого, проводилося вилучення документів. У той же час за даними джерела газети «Сегодня», секретар Київради перебував на засіданні фракції, коли йому подзвонили і повідомили, що в його кабінеті проводиться вилучення документів, і що СБУ вимагає надати рішення про виділення земельних ділянок. Після цього він попрямував до себе в кабінет і побачив, що його помічники вже розпочали передачу документації співробітникам СБУ. Довгий спробував відібрати папери у співробітників спецслужби, у результаті зав'язалася бійка, пише газета. Через деякий час із кабінету вийшов один з бійців і повернувся з сумкою, із якої стирчали так звані «фомки» - ломики, що використовуються зазвичай для відкриття замків або паркету, повідомило джерело «Сегодня».

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі