ЗМІ: До Криму одночасно з Путіним приїде Лужков

Поділитися
Мер російської столиці Юрій Лужков 24-25 липня відвідає Крим і місто Севастополь. Про це у середу, 21 липня, повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на джерело у керівництві автономії. Раніше агентство інформувало, що у Криму цими ж днями побуває голова уряду РФ Володимир Путін.

Мер російської столиці Юрій Лужков 24-25 липня відвідає Крим і місто Севастополь. Про це у середу, 21 липня, повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на джерело у керівництві автономії. Раніше агентство інформувало, що у Криму цими ж днями побуває голова уряду РФ Володимир Путін.

За словами співрозмовника «Інтерфакс-Україна», у ході візиту Юрія Лужкова планується підписати програму співпраці між урядом Москви і Радою міністрів Криму, а також програму співробітництва між урядом російської столиці і Севастопольською міською державною адміністрацією на 2011-2013 роки.

За словами джерела, Юрій Лужков прибуде до аеропорту «Сімферополь» у суботу, 24 липня. Він зустрінеться у Верховній раді АРК із кримським спікером Володимиром Константиновим, потім відвідає уряд автономії, де проведе зустріч із головою Ради міністрів автономії Василем Джарти.

Після цього планується підписання програми співпраці між урядом Москви і Радою міністрів Криму на 2011-2013 роки.

По обіді Юрій Лужков попрямує до Севастополя, де планується його зустріч із головою Севастопольської міської державної адміністрації Валерієм Саратовим. Сторони мають намір підписати програму співпраці між урядом Москви і Севастопольською міською державною адміністрацією на 2011-2013 роки.

У Севастополі Юрій Лужков також відвідає штаб Чорноморського флоту Росії, де проведе зустріч із командувачем ЧФ РФ. Після цього мер Москви на катері перепливе через Севастопольську бухту, і здійснить екскурсію до Михайлівської батареї.

Наступного дня, 25 липня, Юрій Лужков візьме участь в урочистостях із нагоди Дня Військово-морського флоту РФ, які будуть проходити у Севастопольській бухті з 9:00 до 11.40.

У неділю мер російської столиці відвідає Будинок Москви у Севастополі, побуває на відкритті святкового концерту на площі Нахімова, а також відвідає Володимирський собор у Херсонесі. Потім у мера Москви заплановано екскурсію по меморіальному комплексу «35 берегова батарея».

За інформацією джерела, у другій половині дня Юрій Лужков вилетить до Москви.

Варто відзначити, що днями мер російської столиці спровокував скандал в Україні. На прес-конференції у Москві Юрій Лужков заявив, що не змінив позицію стосовно статусу Севастополя і вважає, що це українське місто необхідно повернути до складу РФ.

Після цього низка українських опозиційних політсил зажадала оголосити його персоною нон грата. У свою чергу МЗС України заявив, що висловлювання Юрія Лужкова «йдуть в розріз з атмосферою конструктивних і добросусідських українсько-російських відносин, що встановилися останнім часом».

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі