Мороз: Питання щодо обрання Цушко новим головою СПУ практично вирішене

Поділитися
Голова Соціалістичної партії України (СПУ) Олександр Мороз вважає практично вирішеним питання щодо обрання міністра економіки Василя Цушка новим головою партії. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Коммерсантъ-Украина», опублікованому в четвер, 22 липня.
Голова Соціалістичної партії України (СПУ) Олександр Мороз вважає практично вирішеним питання щодо обрання міністра економіки Василя Цушка новим головою партії. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Коммерсантъ-Украина», опублікованому в четвер, 22 липня.Разом з тим Мороз, незважаючи на те, що він формально перестане бути «номером один» у СПУ, збереже за собою важелі впливу на партію, зокрема на проведену нею кадрову політику. «Цю пропозицію я вносив на розгляд членів партії ще у 2007 році. Я вважаю, що, після того як партія не змогла провести своїх депутатів до парламенту, лідер партії повинен відійти вбік - якщо ти не забезпечив результат, значить, тобі і відповідати. Я 19 років керую партією і вважаю, що у будь-якій партії повинна відбуватися зміна лідерів. Сьогодні є така можливість. Василь Цушко - людина, якій я повністю вірю. І формально, і за суттю він може бути сьогодні лідером партіі. У нього є авторитет, досвід роботи, та й вік у нього невеликий - 47 років», - зазначив Мороз. Мороз також заявив, що якщо партійні організації висунуть його кандидатуру на посаду лідера партії, він має намір взяти самовідвід. «Я пропонував три кандидатури: Цушка, Віктора Субботіна та Валентину Семенюк-Самсоненко. Все визначиться в ході таємного голосування на з'їзді. Але я відчуваю і бачу по роботі обласних конференцій, що Василь Петрович буде обраний переважною більшістю», - зазначив Мороз. Мороз прокоментував і наявність внутрішньої опозиції у СПУ. «Внутрішня опозиція є тоді, коли пропонуються якісь альтернативні шляхи розвитку партії. А якщо ведуться тільки розмови про зміну когось, наприклад голови партії, то це не опозиція, це фронда. Вона є, і від неї потрібно позбавлятися. Це не переслідування і не зведення рахунків, це життєва необхідність для партії», - вважає чинний голова партії. На його думку, перший секретар політради Микола Рудьковський навряд чи буде балотуватися на посаду голови СПУ. «Я так не думаю. Щоб бути лідером, треба висловлювати своє бачення, свої установки, свої програмні міркування. А оскільки таких немає, Рудьковський та інші чудово розуміють, що або буде Василь Петрович, або не треба займатися заміною». Мороз додав, що йти з активної політики не збирається, у його планах - посада почесного голови партії з певними функціями. «Думаю, це буде проведення кадрової політики, консультування з питань заміни або висунення кандидатур, питання взаємодії з іншими партіями, депутатськими фракціями в радах різних рівнів і, звичайно, в парламенті, переговори з керівниками відомств. Можу також взяти на себе функції налагодження контактів з президентом і прем'єром», - вважає Мороз. Нагадаємо, минулого тижня сам Василь Цушко заявляв про свою готовність очолити Соцпартію.

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі