Голова Європейського Центробанку: необхідно посилити бюджетну консолідацію

Поділитися
Голова Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше виступає за негайну реалізацію всіма розвиненими країнами заходів щодо бюджетної консолідації, вважаючи помилковою думку про необхідність збереження або навіть розширення заходів з підтримки економіки. Про це пише видання Financial Times у п'ятницю, 23 липня.
Голова Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше виступає за негайну реалізацію всіма розвиненими країнами заходів щодо бюджетної консолідації, вважаючи помилковою думку про необхідність збереження або навіть розширення заходів з підтримки економіки. Про це пише видання Financial Times у п'ятницю, 23 липня."Озираючись назад, ми бачимо, наскільки невдалим і спрощеним був заклик до бюджетного стимулювання, який давався всім індустріальним країнам під гаслами "симулюй", "ініціюй", "витрачай", - заявив голова Європейського Центробанку. Тріше відзначає, що США, на відміну від європейців, як і раніше вважають за необхідне застосовувати заходи із підтримки економіки, і ця позиція знайшла відображення, зокрема, у виступі голови Федерального резерву Бена Бернанке цього тижня. "Сьогодні прийшов час відновити бюджетну стійкість", - наполягає голова Європейського Центрнобанка, відзначаючи, що борг країн єврозони зріс більше ніж на 20 процентних пунктів за 4 останні роки, у США та Японії - на 35-35 процентних пунктів. За словами банкіра, Євросоюз єдиний у тому, що необхідно реалізувати заходи щодо згортання антикризової політики, що викликають довіру. Однак існують розбіжності щодо термінів exit strategy (стратегія виходу). На думку голови ЄЦБ, необхідно уникнути непотрібних коливань і розпочати реалізацію exit strategy вже зараз.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі