У Колумбії заарештовано наркобарона, якого розшукували правоохоронні органи трьох країн

Поділитися
© rtkorr.com
У Колумбії, в місті Сан-Хосе-де-Кукута, було затримано наркобарона, 43-річного Валада Макледа Гарсію за прізвиськом "Мусульманин", громадянина Венесуели. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з покликанням на джерела в правоохоронних органах.
У Колумбії, в місті Сан-Хосе-де-Кукута, було затримано наркобарона, 43-річного Валада Макледа Гарсію за прізвиськом "Мусульманин", громадянина Венесуели. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з покликанням на джерела в правоохоронних органах.На думку влади, Гарсія є учасником великого наркокартеля і постачає до США і країни Європи до 10 тонн кокаїну в місяць. Розшуком бізнесмена займалися спецслужби трьох країн : Венесуели, Колумбії і США. Латиноамериканські держави розшукували Гарсію за підозрою в причетності до двох гучних вбивств, а Сполучені Штати ввели його в топ-перелік  розшукуваних наркобаронів. Колумбійська поліція назвала арешт "Мусульманина" справжнім успіхом. Влада Венесуели готує прохання про екстрадицію заарештованого, оскільки впевненні в його причетності до двох резонансних злочинів. За їх переконанням, у 2008 Гарсія мав пряме відношення до вбивства одного з видатних колумбійських наркобаронів Вілбера Варела, також відомого за прізвиськом "Мило". Друге вбивство сталося в січні 2009. Тоді два кілери розстріляли журналіста Орел Замбрано, який написав статтю про низку розслідувань діяльності наркодилерів і розповів, що в цих справах фігурує сім'я Макледа. Після виходу статті венесуельська поліція зробила рейд на ранчо трьох братів "Мусульманина" і знайшла там 300 кг кокаїну. Усі троє були заарештовані. Сам Гарсія всіляко заперечував своє відношення до наркотиків і наполягав, що займається виключно легальним бізнесом. Колумбійські органи правопорядку заявляють, що легальний бізнес "Мусульманина" лише грає роль прикриття наркоторгівлі. Окрім того, бізнесмена підозрюють у зв'язках з ліворадикальним колумбійським угрупуванням "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC), яка багато років веде   боротьбу з урядом країни. Сам заарештований не приймає жодного  звинувачення. "Це усе абсолютна неправда. Ви насправді вірите, що я злочинець? Я бізнесмен", - заявив Гарсія. Обвинувачений сказав, що влада спеціально "вішає" на нього торгівлю наркотиками, щоб прибрати до рук його компанії.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі