Вперше розроблено міцну біопластмасу з неїстівних матеріалів

Поділитися
Японська корпорація NEC винайшла першу у своєму роді біопластмасу на основі шкаралупи кешью. Новий матеріал виявився досить міцним, щоб послужити електротехніці. Перші вироби можуть вийти на ринок вже у 2013 році.
Японська корпорація NEC винайшла першу у своєму роді біопластмасу на основі шкаралупи кешью. Новий матеріал виявився досить міцним, щоб послужити електротехніці. Перші вироби можуть вийти на ринок вже у 2013 році.Цей винахід є проривом у своїй області, оскільки інші види біопластику, що виготовляються в основному з рослинних клітин і касторової олії, страждають низькою теплостійкістю і погано переносять вплив води. А з нової пластмаси, за інформацією NEC, можна буде виготовляти навіть комп'ютерні корпуси. Друга революція пов'язана з тим, що шкаралупа кешью неїстівна. Справа в тому, що біопластмаси, які створювалися раніше,  мали в основі харчові продукти (наприклад, нещодавно виробник косметики і побутової хімії Procter & Gamble оголосив про випуск тари з цукрової тростини), і це викликало побоювання з приводу нестачі продовольства в майбутньому. Біопластик отриманий в результаті зв'язування целюлози (із стебел рослин) і карданолу - маслянистої речовини, що міститься в оболонці кешью. Частка компонентів рослинного походження перевищує 70%. Інформацію про винахід було оприлюднено на засіданні Хімічного товариства Японії.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі