ЗМІ: Високопоставлений чиновник КМДА узятий під варту

Поділитися
© nkau.gov.ua
Печерський районний суд української столиці ухвалив рішення про взяття під варту начальника Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Кухаренка.
Печерський районний суд української столиці ухвалив рішення про взяття під варту начальника Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Кухаренка.Про це у понеділок, 6 вересня, повідомляє «Українська правда. Київ». Видання при цьому посилається на копію ухваленої 2 вересня постанови Печерського суду, що опинилася в його розпорядженні. Чиновник був узятий під варту в рамках кримінальної справи №1618, яку було порушено проти нього за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Досудовим слідством було встановлено, що у 2007-2009 роках Руслан Кухаренко, працюючи начальником Головного управління охорони культурної спадщини КМДА, від імені цього управління уклав з фізичною особою 13 угод і три додаткові угоди про надання останнім юридичних послуг в інтересах управління у всіх судових інстанціях. Окрім того, за даними «Української правди. Київ», у 2009 році Кухаренко уклав ще дві угоди з іншою фізичною особою про надання останнім управління юридичних послуг у всіх судових інстанціях. При цьому начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА підписав звіти про виконані роботи за вищевказаними угодами на загальну суму 640 тисяч 934,5 гривень. Проте, за повідомленнями Київського апеляційного господарського суду, у розгляді справ №36/64 та №38/352 представники Головного управління охорони культурної спадщини КМДА участі не брали. У ході перевірки діяльності управління за період із 1 січня 2006 року по 1 червня 2010 року, яку проводило КРУ, було встановлено, що в результаті безпідставної оплати нібито наданих юридичних послуг Головному управлінню охорони культурної спадщини КМДА було завдано збитків у розмірі 640 тисяч 934,5 гривень. Руслан Кухаренко був затриманий 30 серпня 2010 року. Сам підозрюваний просив не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту, посилаючись, зокрема, на проблеми зі здоров'ям, а також на те, що у нього на утриманні перебуває неповнолітня дитина і вагітна дружина. Однак прокурор попросив не задовольняти дане подання, оскільки Руслан Кухаренко за станом здоров'я може утримуватися під вартою, не з'являвся за викликами слідчого, окрім того, існує інформація про те, що чиновник намагався вплинути на хід слідства. У результаті Печерський суд став на сторону обвинувачення.

За матеріалами «Української правди. Київ»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі