Кримський парламент затвердив склад виборчої комісії автономії

Поділитися
© apple.com
Сьогодні, 6 вересня, Кримський парламент затвердив склад виборчої комісії автономії, яка буде займатися виборами до Верховної ради Криму і місцевих органів влади АРК.

Сьогодні, 6 вересня, Кримський парламент затвердив склад виборчої комісії автономії, яка буде займатися виборами до Верховної ради Криму і місцевих органів влади АРК.

На позачерговій сесії кримського парламенту за затвердження складу виборчої комісії Криму проголосувало 57 депутатів з 68, що взяли участь у голосуванні (проти голосували троє депутатів).

До складу виборчої комісії АРК входять 18 осіб, 15 з них представляють партії і блоки, що мають представництво у Верховній Раді України, а три члени виборчої комісії були обрані шляхом жеребкування, проведеного в залі Верховної ради автономії під час сесійного засідання.

Партію регіонів, Народну партію, Партію захисників вітчизни і Комуністичну партію України представляють по три члени виборчої комісії Криму, Українську соціал-демократичну партію - двоє, партію «Батьківщина», Демократичну партію України, партію «Союз» і партію «Сильна Україна» – по одному, при чому останні три були якраз обрані в комісію шляхом жеребкування.

Очолив кримську виборчу комісію представник Партії регіонів Михайло Малишев. У 2002-2006 роках він також був головою виборчої комісії автономії.

Заступником голови виборчкома Криму Олексій Кондратенко, що представляє кримську організацію Партії захисників вітчизни. У 2002-2006 роках він також був заступником голови цієї комісії, а в 2006-2010 роках очолював виборчу комісію автономії.

Секретарем комісії стала Катерина Незнанова, що представляє Партію регіонів. У 1994 році вона була головою дільничної виборчої комісії, а в 2000 році - членом комісії з референдуму.

Водночас, під час обговорення питання, депутати парламенту АРК, що представляють партію «Російський блок», Російську громаду Криму і громадський рух «Російську єдність» висловили своє обурення тим, що їх представники не потрапили в число тих кандидатів, які повинні були брати участь у жеребкуванні і заявили, що ці представники були не допущені навмисно Партією регіонів.

Нагадаємо, 31 жовтня 2010 року в Україні мають пройти вибори до місцевих рад.

30 серпня парламентом було прийнято закон, що вирішує участь у виборах «молодих» партій.  Президент Віктор Янукович цей  закон підписав.

Зазначимо також, що Янукович вважає, що норма про обов'язкову реєстрацію місцевих організацій політичних партій за 365 днів до виборів відповідає законодавству і  її необхідно буде повернути вже після  виборів 31  жовтня.

Рішення щодо міськрад

Сьогодні ж, 6 вересня, Верховна рада АРК затвердила кількість депутатів міських рад в автономії. На позачерговій сесії кримського парламенту в понеділок за це рішення проголосували 58 депутатів за відсутності голосів проти і два що утрималися з 68 депутатів, що взяли участь у голосуванні.

Таким чином, у Сімферопольській міській раді буде в наступному скликанні 76 депутатів, в Ялтинській міській раді - 50, у Феодосії - 42, в Керченській і Євпаторійській міських радах - по 50, по 46 депутатів буде в Алуштинській, Бахчисарайській і Судакській міських радах.

Під час даного сесійного засідання депутати не підтримали пропозицію фракції комуністів прийняти заяву до президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарову з вимогою відмінити рішення про підвищення ціни на газ для населення. За  прийняття даної заяви проголосували лише 15 депутатів (всі депутати від КПУ).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі