Азаров: Злиття або поглинання між «Нафтогазом» і «Газпромом» не буде

Поділитися
Прем'єр-міністр України Микола Азаров не допускає можливості злиття або поглинання газових монополістів Росії та України ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".
Прем'єр-міністр України Микола Азаров не допускає можливості злиття або поглинання газових монополістів Росії та України ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України"."Позиція прем'єр-міністра залишається незмінною - ні про яке поглинання або злиття (у питаннях можливого об'єднання "Газпрому" і "Нафтогаз України" - ред.) мова не йде. Йдеться про обговорення ринкових механізмів створення ефективного спільного підприємства, в якому однаковою мірою будуть враховані інтереси обох сторін", - сказав у середу прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко. Раніше міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив, що НАК "Нафтогаз України" не увійде до складу ВАТ "Газпром". Як повідомлялося, напередодні голова правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олексій Міллер заявив, що Україна і Росія обговорили компанії, які могли б провести оцінку газотранспортної системи України та російських газових родовищ, що можуть бути внесені у майбутнє спільне підприємство. За словами Міллера, українська сторона вже назвала низку компаній, які могли бути залучені до цієї роботи. У той же час він не став уточнювати, які газові родовища "Газпром" готовий внести в якості своєї частки в СП. Він підкреслив, що слідом за створенням спільного підприємства "Газпром" ставить питання про злиття із НАК "Нафтогаз Україна".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі