Держадміністрація Севастополя: Наші очікування від угоди щодо ЧФ не виправдалися

Поділитися
Голова міської держадміністрації Севастополя Валерій Саратов заявив, що підписання угоди стосовно продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ у Криму не призвело до активізації економічного життя у регіоні.
Голова міської держадміністрації Севастополя Валерій Саратов заявив, що підписання угоди стосовно продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ у Криму не призвело до активізації економічного життя у регіоні."Наші очікування у зв'язку з підписанням угоди щодо Чорноморського флоту не виправдалися", - заявив Саратов. За його словами, продовження базування ЧФ РФ не призвело до поліпшення економічної ситуації у регіоні. "У нас були побажання, щоб підприємства флоту більше отримували замовлень, але цього не відбулося. Підприємства Чорноморського флоту реально перебувають у важкому становищі, і такий стан нас ніяк не влаштовує", - підкреслив голова міської державної адміністрації. Він також зазначив, що керівництво адміністрації має намір звернутися до всіх інстанцій, в тому числі до комісії з Чорноморському флоту. "Ситуація щодо боргів Чорноморського флоту нас зовсім не влаштовує. У цьому році відсотків на 12 на флоті скоротилося число робочих місць, а значить, місто отримало менше грошей до бюджету. Севастопольське будівельне управління ЧФ розпочало процедуру банкрутства. Дуже погано на 13 судноремонтному заводі, який залишився фактично без замовлень", - сказав Саратов. "Будемо звертатися до російської сторони, керівництва держави. По-іншому не виходить", - заявив Саратов. За його словами, Севастополь на початку наступного тижня отримає від РФ перший транш у розмірі 19 мільйонів гривень у рамках міжурядової угоди, згідно з якою Росія має брати участь у розвитку соціально-економічної сфери Севастополя та інших населених пунктів, у яких дислокуються військові формування ЧФ РФ. Загалом, за словами голови міськадміністрації, цього року Севастополь повинен отримати 38 мільйонів гривень, поки ж вони не надійшли. Як повідомлялося, 21 квітня у Харкові Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медвєдєв підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2042 року з можливістю його пролонгації ще на п'ять років. 27 квітня ця угода була ратифікована парламентами обох країн. Наприкінці травня працівники будуправління ЧФ звернулися до президента і прем'єра РФ Дмитра Медвєдєва і Володимира Путіна із закликом вирішити проблему з невиплатою зарплат.

За матеріалами прес-служби Севастопольської міськдержадміністрації

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі