ГПУ підтверджує, що замовником вбивства Гонгадзе вважається Кравченко

Поділитися
Досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням Олексія Пукача у скоєнні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе завершується, замовником вбивства вважається колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України у вівторок, 14 вересня.
Досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням Олексія Пукача у скоєнні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе завершується, замовником вбивства вважається колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України у вівторок, 14 вересня.«Старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України 9 вересня цього року повідомив всім потерпілим і їхнім представникам про те, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у скоєнні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, тобто у злочині, передбаченому ч.2 ст. 365 КК України, ч.3 ст. 166, п. п. «а», «і» ст. 93 КК України 1960 року, і щодо підбурювача і замовника цих злочинів - померлого Юрія Кравченка (у порядку ч. 3 ст. 215 КПК України) завершується», - йдеться у повідомленні. Із 15 вересня цього року мати загиблого журналіста, дружина та їхній адвокат можуть почати ознайомлення з матеріалами справи. Нагадаємо, максимальна санкція, передбачена зазначеними статтями - довічне ув'язнення. Журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Нагадаємо також, колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач тривалий час знаходився в розшуку, у липні 2009 року був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду Пукач перебуває під вартою. Генеральна прокуратура України висунула генералові Пукачу звинувачення у причетності до вбивства журналіста. У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, який зник у Києві 16 вересня 2000 року, і засуджені до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі