Конфлікт між компаніями призвів до того, що запуск космічної вантажівки відкладено до 2011 року

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Конфлікт між державними й приватними компаніями призвів до того, що запуск другої європейської космічної вантажівки «Йоганн Кеплер» до МКС відбудеться не раніше лютого 2011 року. До цього часу було заплановано, що корабель покине межі земної атмосфери в грудні 2010 року. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили спеціалізовані ЗМІ.
Конфлікт між державними й приватними компаніями призвів до того, що запуск другої європейської космічної вантажівки «Йоганн Кеплер» до МКС відбудеться не раніше лютого 2011 року. До цього часу було заплановано, що корабель покине межі земної атмосфери в грудні 2010 року. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили спеціалізовані ЗМІ. У повідомленнях уточнюють, що причиною затримки є не технічна несправність корабля - він цілком готовий до старту. Цю інформацію підтвердила й спеціальна комісія, створена Європейським космічним агентством (ESA). Конфлікт виник між компаніями державного та приватного управління, які використовують однакові ракети-носії для відправки своїх апаратів до космосу. «Йоганн Кеплер» на орбіту має доставити ракета Ariane 5, яку створюють підрядники ESA. Запуски ракет-носіїв цієї серії організовує й скеровує приватна компанія Arianespace. Її директор Жан-Ів Ле Галль раніше заявив, що відправка "Йоганна Кеплера» до МКС у 2010 році призвела б до зриву трьох комерційних запусків супутників, які здійснюють за допомогою ракет-носіїв Ariane 5. «Йоганн Кеплер» стане другим космічним вантажним кораблем серії ATV (Automated Transfer Vehicle), запущеним ESA до МКС. Він може доставити на орбіту близько 8 тонн вантажу, в тому числі до 840 кілограмів води й до 100 кілограмів різних газів. Старт першої вантажівки серії ATV під назвою «Жюль Верн», відбувся в березні 2008 року. Всі вантажівки ATV є одноразовими - після виконання своєї місії вони відстиковуються від МКС і згорають в атмосфері.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі