У Києві відкрили Дарницький міст

Поділитися
© serc.carleton.edu
Сьогодні, 27 вересня, у Києві було відкрито залізничний рух на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході.
Сьогодні, 27 вересня, у Києві було відкрито залізничний рух на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході.У церемонії відкриття руху взяли участь прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк та начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин. Відкриття залізничного сполучення означає завершення першої черги будівництва переходу. Сьогодні ж по новому залізничному переходу почався рух пасажирських поїздів. У свою чергу Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») домовилася з Укрексімбанком про залучення кредиту на суму 370 млн грн на завершення будівництва Дарницького автомобільно-залізничного мостового переходу через Дніпро у Києві. «З цього кредиту поки що ні копійки не взято, хоча домовленість така з Укрексімбанком досягнута. Гроші будуть повертатися з бюджету (державного - ред.) наступного року», - повідомив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко журналістам у понеділок. За його словами, отримання грошових коштів за цим кредитом буде залежати від технологічної потреби. При цьому він не виключив, що кошти можуть надійти у першій половині жовтня. Він також додав, що загальна вартість Дарницького моста у даний час нижча, ніж 9,5 млрд грн. Нагадаємо, будівництво Дарницького залізничного вокзалу і нового залізнично-автомобільного мосту через Дніпро у Києві розпочалося 15 липня 2004 року. Будівництво моста планувалося завершити у 2006 році. Потім ці терміни кілька разів переносили. Згідно з проектом, мостовий перехід загальною довжиною 2155 м має дві залізничні колії та шість смуг для руху автотранспорту. Будівельна довжина залізничних колій - 35 км, автомобільних підходів - 4,5 км. Кошторисна вартість будівництва моста - 9 млрд 157 млн грн, з яких 4 млрд 254 млн грн - вартість автодорожньої частини. Гензамовником будівництва Дарницького моста і нового Дарницького вокзалу виступає Південно-Західна залізниця. Будівництво моста веде компанія «Планета-Міст».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі