Калуш почали очищати від отрутохімікатів

Поділитися
© nuns.com.ua
Державне підприємство «Національний центр поводження з небезпечними відходами» при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища почало ліквідацію полігону гексахлорбензолу (Калуш, Івано-Франківська область) та вивезення токсичних відходів з подальшою їх утилізацією у Великобританії.
Державне підприємство «Національний центр поводження з небезпечними відходами» при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища почало ліквідацію полігону гексахлорбензолу (Калуш, Івано-Франківська область) та вивезення токсичних відходів з подальшою їх утилізацією у Великобританії.Про це у понеділок, 27 вересня, на брифінгу в Івано-Франківській області повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Сівкович. За його словами, до кінця цього року планується вивезти 8,5 тисячі тонн гексахлорбензолу, у той час як загальний обсяг цього токсину на полігоні оцінюється в 11,4 тисячі тонн. У даний час полігон розкривається, надалі токсичні відходи будуть скеровуватися до порту для транспортування до Великобританії. Відходи будуть утилізовані на спеціальному підприємстві компанії «Tradebe». Сівкович нагадав, що на реалізацію проекту виділено 298 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету. Він також підкреслив, що даний проект є найбільшим в Європі з утилізації токсичних відходів. Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів виділив Калушу 440 мільйонів гривень з резервного фонду на вирішення екологічних проблем, у квітні - ще 86 мільйонів гривень. У лютому Верховна Рада затвердила указ президента про оголошення Калуша та прилеглих сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району зоною надзвичайної екологічної ситуації на 90 днів. Раніше експерти заявили про можливість техногенної катастрофи у Калуші через відходи місцевого хімічного підприємства «Оріана». Переповнення сховища відходів у результаті атмосферних опадів може призвести до руйнування захисної греблі та потрапляння у навколишнє середовище близько 2 мільйонів кубометрів отруйних речовин.

За матеріалами Подробности

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі