Медвєдєв відправив Лужкова у відставку

Поділитися
© wallpapers.eu.com
Президент Росії Дмитро Медвєдєв підписав указ про відставку мера Москви Юрія Лужкова. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомляє прес-служба Кремля.

Президент Росії Дмитро Медвєдєв підписав указ про відставку мера Москви Юрія Лужкова. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомляє прес-служба Кремля.

Тимчасово виконуючим обов'язки мера Москви призначений перший заступник Лужкова, керівник комплексу містобудівної політики столиці Володимир Рєсін.

Про майбутню відставку московського мера останнім часом все частіше повідомляли російські ЗМІ. Масла у вогонь підлила масштабна інформаційна кампанія проти Лужкова на федеральних телеканалах, яка розпочалася 10 вересня. В ефірі вже були показані кілька фільмів і сюжетів, присвячених діяльності та захопленням мера і його дружини.

10, 11 і 12 вересня сюжети з критикою Батуріної та її чоловіка, мера Москви Юрія Лужкова, показали телеканали НТВ, «Росія 24», «Росія 1», а також «Перший канал». Старт серії викривальних матеріалів дав фільм НТВ «Справа в кепці». «Перший» та «Росія» поставили критичні репортажі у недільні аналітичні програми. Наскрізною темою всіх цих програм стала підприємницька діяльність Олени Батуріної та «Интеко» у місті, який очолює її чоловік. Також тележурналісти розповідали про пробки у Москві і знесення історичних будівель. НТВ звернуло увагу на кримінальні справи про корупцію, порушували стосовно співробітників уряду Москви, а також на скандал з виселенням старожилів району Південне Бутово і на відпустку Лужкова під час серпневого смогу в  Москві.

13 вересня Лужков в інтерв'ю телеканалу РЕН ТБ заявив, що не має наміру йти у відставку через критику у ЗМІ.

Пізніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що питання про зняття Лужкова з посади мера столиці вирішено остаточно. За словами джерел, пости мера столиці і голови міської уряду можуть бути розділені. Першу посаду, зокрема, пророкують керівнику апарату уряду Росії Сергію Собяніну, а другий пост - нижньогородському губернатору Валерію Шанцеву.

До шорт-ліста увійшли також віце-прем'єр Сергій Іванов, голова МНС Сергій Шойгу і колишній Калінінградський губернатор Георгій Боос.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі