Екс-глава ХДС Стретович заявив, що може залишити свою партію

Поділитися
© xohiko.info
Колишній голова партії «Християнсько-демократичний союз» Володимир Стретович облишить лави партії, якщо побачить що християнська демократія розвивається неправильно. Про це заявив 30 вересня в ефірі «5 каналу».
Колишній голова партії «Християнсько-демократичний союз» Володимир Стретович облишить лави партії, якщо побачить що християнська демократія розвивається неправильно. Про це заявив 30 вересня в ефірі «5 каналу».«Для мене був нелегкий вибір, або грюкнути дверима, і сказати, що ви чините неправильно, або залишатись всередині з своїми одно партійцями, про що вони мене просили», - сказав політик. Стретович зазначив, що відвів собі три місяці на те щоб зрозуміти, яким «шляхом піде розвиток партії при колегіальному керівництві». «Можливо, хтось хоче вступити до ХДС, але заважає кандидатура Стретовича. Для того щоб цього не сталося, щоб не робити розкол, щоб не робити двійників. Бо якби я зараз уперся і почав судитися, доказувати в кого печатка, в кого статут - партія впала б точно. А так партія зберегла свою цілісність», - уточнив він. Окрім того, Стретович зазначив, що не думає, що більша частина партії хоче бути з коаліцією. «З'їзд проголосував вважати за необхідне співпрацю з коаліцією в рамках виконання партійної програми. Так що з'їзд підтримав в цьому відношенні мою позицію», - зазначив він. Водночас політик підкреслив, що «тушкою» бути не збирається. Раніше, 13 вересня, на ХIII позачерговому з'їзді ХДС лідер християнських демократів України Володимир Стретович склав із себе повноваження голови партії. Окрім того, з'їзд ХДС ухвалив новий принцип управління партією. Відтепер у партії ліквідується одноосібне керівництво. Між з'їздами керівними органами партії будуть Асамблея і Колегія. Також, як повідомляється на персональному сайті народного депутата Давида Жванії, з'їзд ХДС визнав депутатську групу «Право вибору» своїм політичним представництвом у парламенті. Нагадаємо, раніше відбулося засідання політради Християнсько-демократичного союзу, на якому партія ухвалила рішення про можливість співпраці з новою владою. На тому ж засіданні партквиток ХДС отримав депутат від НУ-НС Давид Жванія. Відзначимо також, чергові місцеві вибори в Україні призначено на 31 жовтня. Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчої кампанії з 11 вересня нинішнього року. До 15 вересня комісія повинна сформувати склад обласних, міських і районних територіальних виборчих комісій.

За матеріалами: Українська правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі