Бродський: Подання звітності в будь-які контролюючі структури для підприємця має бути безплатним

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В Україні необхідно провести інтеграцію систем електронного документообігу, що існують у різних відомствах, а також забезпечити безкоштовність здачі підприємницької звітності в будь-які відомства, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський.

В Україні необхідно провести інтеграцію систем електронного документообігу, що існують у різних відомствах, а також забезпечити безплатність здачі підприємницької звітності в будь-які відомства, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський. «Ми повинні зробити для підприємця зручну систему доступу до всіх видів державних послуг. Нині в кожного відомства свої системи електронного документообігу, які між собою не інтегровані. Свої ключі. За все це треба платити - знову-таки комерційним структурам, за незрозумілими розцінками. У мене тут один підхід: усе здавання звітності в будь-які контролюючі структури для підприємця має бути безплатним, - заявив Бродський. - Всі роботи зі створення електронного уряду слід проводити під контролем держави». За словами голови Держкомпідприємництва, наразі над цією проблемою працює спеціальна урядова комісія під його керівництвом. «Прем’єр-міністр Микола Азаров створив урядову комісію, в яку включені представники всіх міністерств і яку він довірив очолити мені, щоб провести інвентаризацію всіх систем електронного документообігу, електронного цифрового підпису та всіх інших аспектів побудови електронної держави, - повідомив глава Держкомпідприємництва. - Уряд розуміє, що це питання є одним із ключових для успішного здійснення реформ у країні». Бродський також повідомив, що одним із завдань комісії є забезпечити державний контроль над відповідними системами документообігу. «У роботі комісії бере участь Служба безпеки, зараз ми також залучимо Держслужбу спецзв’язку, і завдання стоїть гранично зрозуміле: поставити під контроль держави і системи документообігу, а також видачу ключів», - повідомив глава Держкомпідприємництва Докладніше читайте в інтерв'ю Юрія Бутусова з Михайлом Бродським у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі