Надзвичайно велике скупчення галактик знайдено у відкритому космосі

Поділитися
© ul.aif.ru
Астрономи виявили надзвичайно велику групу галактик, яка ховалася на відстані 7 мільярдів світлових років від Землі. Вага групи становить близько 800 трлн сонць. Відповідне скупчення містить сотні галактик, що робить його наймасивнішою групою галактик, знайденою на такій великій відстані. Про це в середу, 13 жовтня, повідомили спеціалізовані ЗМІ.
Астрономи виявили надзвичайно велику групу галактик, яка ховалася на відстані 7 мільярдів світлових років від Землі. Вага групи становить близько 800 трлн сонць. Відповідне скупчення містить сотні галактик, що робить його наймасивнішою групою галактик, знайденою на такій великій відстані. Про це в середу, 13 жовтня, повідомили спеціалізовані ЗМІ. Незважаючи на її величезну масу, група була захована, поки астрономи досліджували спотворення, які вона створила в космічному мікрохвильовому фоні - найстарішому світі у всесвіті. Цей світ з'явився, коли іони й електрони вперше об'єдналися, щоб сформувати атоми, відразу після Великого Вибуху. Вони мандрували через іншу частину матерії у всесвіті протягом останніх13.7 мільярдів років, поки не досягли телескопів на Землі. За час поки світло проходить через масивні групи галактик, він може бути спотворений у явище назване ефектом Sunyaev-Zel'dovich. Астрономи, які використовують телескоп South Pole на Південному Полюсі, знайшли кілька груп галактик вишукуючи цей ефект. Але ця нова група, названа SPT-CL J0546-5345 - чемпіон-важкоатлет. Оскільки група знаходиться неймовірно далеко, астрономи бачать її в такому ж вигляді, якою вона була 7 мільярдів років тому, коли всесвіт був наполовину молодшим за його теперішній вік й перед тим, як сонячна система з'явилася на світ. Навіть тоді, група була майже такою ж масивною, як сусідня група галактик Coma Cluster, яка є однією з найбільш щільних серед відомих сучасним ученим. Астрономи зробили висновок, що з того часу нове скупчення мало збільшитися в розмірах у чотири рази, ствши однією з найбільш масивних груп у всесвіті. Група також сповнена «старих» галактик, які не формують багато зірок з високою швидкістю. А це означає, що галактики мали зійтися разом для формування групи в межах перших 2 мільярдів років історії всесвіту. Галактичні групи таких розмірів і відтань від Землі можуть бути використані для вивчення впливу темної матерії й темної енергії на зростання космічних структур.

За мтеріалами Wired

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі