Іноземні аудитори знайшли в діяльності уряду Тимошенко корупцію

Поділитися
Незалежний аудит уряду Україна виявляє корупцію у ході фінансової діяльності попереднього уряду України. Такі висновки аналізу, який провела компанія Trout Cacheris, повідомив партнер Trout Cacheris Плато Качеріс на прес-конференції у четвер, 14 жовтня.

Незалежний аудит уряду Україна виявляє корупцію у ході фінансової діяльності попереднього уряду України. Такі висновки аналізу, який провела компанія Trout Cacheris, повідомив партнер Trout Cacheris Плато Качеріс на прес-конференції у четвер, 14 жовтня.

Уряд Юлії Тимошенко незаконно використав 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу. Про це на прес-конференції у четвер, 14 жовтня, повідомив керівник юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer and Sell Марк Макдугалл, який проводив аудит діяльності попереднього уряду разом з компанією Trout Kacheris.

«Найбільший приклад неправомірної поведінки, виявлений іноземними аудиторськими компаніями, полягав в незаконному використанні 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу. Високопосадовці використовували ці кошти для приховування серйозного дефіциту в пенсійній системі України незадовго до президентських виборів в Україні», - сказав він.

При цьому він зазначив, що під час аудиту були виявлені випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів для продажу автомобілів та медикаментів уряду за завищеними цінами. Він додав, що спостерігалися маніпуляції договорами з цукром, випадки несанкціонованого використання коштів для проведення програми реєстрації землі.

У свою чергу, партнер компанії Trout Kacheris Плато Качеріс повідомив, що аудиторська компанія зараз займається питанням, яким чином ці кошти будуть повернуті до державного бюджету України.

Окрім того, він не дав конкретної відповіді на питання, скільки коштувало уряду Миколи Азарова проведення даного аудиту, відзначив лише: «Це коштувало набагато менше, ніж вкрав попередній уряд з державного бюджету України».

Також він зазначив, що зараз проводяться два судових процеси у США і Великобританії за позовами українських міністерств до іноземних компаній, які за інфляційними цінами погодили закупівлю медикаментів в Україні та судові процеси, пов'язані із закупівлею автомобілів.

Нагадаємо, 12 жовтня міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МНС) подало позов до відділення у цивільних і кримінальних справах Високого суду правосуддя (High Court of Justice, Queen's Bench Division) проти британської компанії Legal Business Consultants Ltd., звинувачуючи її в участі в міжнародній корупційній схемі із закупівлі міністерством зношених машин за завищеними цінами.

Уряд України уклав угоду з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року.

20 вересня американська компанія Trout Cacheris, що займається аудитом діяльності Кабміну Тимошенко, повідомила, що уряд України 17 вересня подав позов до федерального суду в Портленді проти американської компанії Olden Group, LLC. Позов поданий у рамках розслідування діяльності державного підприємства «Укрвакцина», яке відповідає за закупівлю і зберігання лікарських засобів і предметів медичного призначення для Міністерства охорони здоров'я.

Результати аудиту діяльності уряду Тимошенко повинні бути подані 1 грудня 2010 року. Раніше планувалося, що Мінфін і ГоловКРУ нададуть звіт за результатами аудиту 1 вересня цього року. У свою чергу, Міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що в процесі аудиту діяльності уряду Тимошенко «виникли додаткові питання, які необхідно вивчити».

Юлія Тимошенко очолювала уряд України з 4 лютого по 8 вересня 2005 року.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі