Росія і Україна будуть спільно боротися з наркоторгівлею

Поділитися
МВС Росії і України проведуть спільні операції щодо припинення каналів наркотрафіку та незаконного обігу підакцизних товарів. Про це у п'ятницю, 22 жовтня, повідомив міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв за підсумками спільного засідання колегій правоохоронних відомств двох країн.
МВС Росії і України проведуть спільні операції щодо припинення каналів наркотрафіку та незаконного обігу підакцизних товарів. Про це у п'ятницю, 22 жовтня, повідомив міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв за підсумками спільного засідання колегій правоохоронних відомств двох країн.Він зазначив, що головною метою заходу було подальше зміцнення взаємодії органів внутрішніх справ Росії і Україні в боротьбі зі злочинністю. Головні теми - боротьба з незаконним обігом наркотиків та економічними злочинами. «За підсумками засідання ми прийняли низку важливих рішень. Зокрема, домовилися провести у першому півріччі 2011 року комплекс оперативно-розшукових та профілактичних заходів, спрямованих на виявлення фізичних і юридичних осіб, які займаються незаконним обігом підакцизних товарів», - розповів глава МВС РФ. Окрім того, за словами міністра, «сторони мають намір продовжити практику щорічного проведення спільних оперативно-профілактичних і спеціальних операцій із припинення каналів транспортування наркотиків, в тому числі з використанням методу міжнародної контрольованої поставки». Також до 1 квітня 2011 року буде опрацьовано питання про відновлення практики підготовки експертів МВС України в Міжнародному міжвідомчому центрі підготовки працівників кримінальної міліції та підрозділів по боротьбі з незаконним обігом, який діє на базі Всеросійського інституту підвищення кваліфікації МВС Росії в Домодєдово, повідомив Нургалієв. Він високо оцінив результати вже проведених спільно з українськими колегами операцій. Так, МВС обох країн брали участь в операції «Розшук», що проходила навесні цього року. Тоді в Росії було встановлено місцезнаходження 177 громадян, які розшукувалися органами внутрішніх справ країн СНД, у тому числі 51 - Україною. «Відповідно 206 осіб, що розшукувалися російською стороною, були затримані правоохоронними органами країн Співдружності, з них МВС України - 84», - підкреслив міністр. За вісім місяців російською транспортною міліцією за інформацією МВС України було затримано 58 осіб, що перебувають в міждержавному розшуку і представляють оперативний інтерес. «Впевнений, що рішення сьогоднішнього засідання дадуть додатковий імпульс розвитку нашої співпраці, а реалізовані практичні заходи стануть надійним заслоном на шляху організованої злочинності», - підсумував Нургалієв. У свою чергу глава МВС України Анатолій Могильов подякував російському колезі за конструктивний діалог з усіх питань. «Виявлено больові точки, які нам необхідно усунути. Цей діалог, я думаю, буде тривати», - сказав він. Нургалієв повідомив, що наступне спільне засідання колегії міністерств внутрішніх справ Росії та Україні відбудеться через рік, швидше за все у Владивостоці.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі