Геращенко: У регіональних журналістів, які скаржилися на цензуру, починалися великі проблеми

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Генеральна прокуратура вкрай формально підходить до розслідування скарг регіональних журналістів на утиски місцевої влади, а у самих журналістів після таких скарг нерідко починаються ще більші проблеми з владою, заявила в статті для «Дзеркала тижня» народний депутат, голова тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування випадків цензури в ЗМІ Ірина Геращенко.
Генеральна прокуратура вкрай формально підходить до розслідування скарг регіональних журналістів на утиски місцевої влади, а у самих журналістів після таких скарг нерідко починаються ще більші проблеми з владою, заявила в статті для «Дзеркала тижня» народний депутат, голова тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування випадків цензури в ЗМІ Ірина Геращенко.«Як голова тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів цензури, я з колегами підготувала більш як 20 запитів до Генеральної прокуратури за скаргами журналістів, особливо регіональних видань, на тиск із боку місцевої влади. Так от, на більшість листів ми отримали стандартну відповідь — факти не підтвердилися», - заявила Геращенко. За інформацією депутата, прокуратура не розслідує можливий тиск на працівників ЗМІ належним чином, а становище самих журналістів після їх скарг нерідко тільки погіршується. «Генеральна прокуратура не обтяжується питанням, чи не тиснули на редакторів цих маленьких редакцій місцеві князьки з вимогою відмовитися від скарг, попередніх заяв; нікого не дивує, що журналісти, ховаючи очі, змінюють позицію щодо дій влади. Ми маємо вже кілька неофіційних свідчень регіональних колег, в яких почалися ще більші проблеми після звернення до ТСК, і вони просто бояться», - констатувала Геращенко «Нелегко бути захисником свободи слова у маленькому провінційному містечку, тим більше, коли президент говорить, що цензури в нас немає», - резюмує ситуацію голова тимчасової слідчої комісії ВР з розслідувань випадків цензури в ЗМІ. Докладніше читайте у статті Ірини Геращенко «Свободу не спинити»? Елементарно ... »у свіжому номері« ДТ ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі